www.dinamohit.com.mk

Соларни колектори

Сонцето нас секојдневно ни поклонува киловати,зошто да не ги искористиме и заштедиме стотини евра секоја година ?! Сертифициран од страна на ЕN I 2975 I - 2 европските стандарди.

Селективните сончеви колектори од HIT energy серијата се произведуваат во 2 типа и тоа:

 • HIT Energy - Бакарен селективен колектор (Cu-Cu)   
 • HIT Energy - Алуминиумски селективен колектор (Cu-Al)
ТИП
HIT ENERGY 1.5
HIT ENERGY 1.75
HIT ENERGY 2.0
HIT ENERGY 2.3
 
ГОЛЕМИНА
1.5
1.75
2.0
2.3
 
ДИМЕНЗИИ
1000 X 1500 X 85
1200 X 1430 X 85
1000 X 2000 X 85
1200 X 1890 X 85
 

ПРЕДНОСТИ:

 • Висок квалитет со прифатлива цена
 • Blue MIROTHERM абсорбер
 • Tитаниумска облога нанесена во 3 слоја
 • 30% појачани од останатите
 • Ултразвучно заварени бакарни абсорбери
 • Бакарни цевки Ф22м
 • Ласерски изработено и гарантирано добар спој
 • Алуминиумски профил-рамка 
 • Алуминиумска заднина која дава цврстина 
 • Калено Призматично стакло
 • Стаклена волна во табла со 50кг/м3
 • Ја штити околината и заштедува енергија
 • Заштита против замрзнување
 • Идеален систем за затоплување на водата во базените
 • 8 години гаранција
 
КОЛЕКТОР
 • Високо температурен отпорен црн силикон и двојно специфична леплива лента за совршено запечатување
 • Безбедносно призматични калено стакло спречува рефлексија на зраците
 • Силен селективен апсорбер со високи соларни перформанси и ефикасни карактеристики
 • Бакарни цевки совршено ласерски заварени  на апсорбер плочата
 • Стаклена волна за минимални топлински загуби
 • Елоксирани алуминиумска обвивка и задната плоча за тешка отпорност на корозија
 • Високо заштитена од замрзнување и тврдата вода 

 

АБСОРБЕР

 • Селективен абсорбер син MIROTHERM со високи соларни перформанси и ефикасност карактеристики
 • Абсорбер на површината достапен во селективен алуминиум или бакар материјал
 • Бакарни цевки и хедери


 
Дали сте задоволни Dinamo Hit бојлерите?
 
You are here  : Home Колектори